Tweede fotograaf voor jullie bruiloft

januari 21, 2020

Dat er veel gelijktijdig gaat plaatsvinden tijdens je bruiloft, wist je eigenlijk stiekem al. Toch ging je er echter van uit dat alles wel op een logische manier was in te plannen. Helaas, je zat er naast. Aangezien je fotograaf in tweeën splitsen ons niet zo’n fijn vooruitzicht lijkt, kan een tweede fotograaf de oplossing bieden. In deze blogpost duiken we wat dieper in op de rol van een tweede fotograaf op je bruiloft. Wanneer is het verstandig, wat zijn de verschillen met 1 fotograaf en hoe heb je hier profijt van?

Het eerste knelpunt vind je al direct tijdens de voorbereiding op de dag van je bruiloft. De kans is zeer aannemelijk dat jullie allebei op een andere locatie starten. Als je mazzel hebt, is dat redelijk dicht bij elkaar – waardoor wij beide voorbereidingen kunnen vastleggen. Behoor jij niet tot deze categorie en is jouw ouderlijk huis meer dan 30 minuten verwijderd van jullie eigen huis, dan wordt het toch lastig.

Uiteraard is er dan de keuze om dan slechts één voorbereiding vast te leggen. Wij richten ons dan vooral tot de bruid. Hoe het ’s morgens allemaal bij de bruidegom verloopt, zal je enkel van horen en zeggen te weten komen.  Emotionele momenten van hem met zijn directe familieleden? Zijn zenuwachtige blik bij het aantrekken van de kleding? Een trotse vader die zijn zoon helpt met het aantrekken van zijn jasje of het strikken van zijn stropdas? Als jullie te ver uit elkaar zitten ’s morgens ga je al deze momenten helaas nooit meer kunnen terugzien.

Tweede fotograaf de oplossing

Alhoewel, als… De oplossing kan namelijk vrij gemakkelijk zijn. Ook al bestaan onze fotopakketten standaard uit 1 fotograaf, je kunt ook een deel (of de gehele dag) er een tweede fotograaf bijboeken.  Je pakt daarmee niet alleen je eigen voorbereiding mee, ook die mooie, trotse momenten van je partner met zijn eigen familie kun je achteraf herbeleven.  Je creëert daarmee zelf die volledige reportage voor je fotoalbum en daarbij, zo zijn jullie toch een beetje samen tijdens dit laatste ‘gescheiden’ moment.

Een tweede fotograaf is niet enkel bij de voorbereiding een pluspunt. Wat te denken van je first look? Dankzij een tweede fotograaf kunnen wij naast jullie reactie ook de reactie van de familieleden en vrienden vastleggen als jullie elkaar voor de eerste keer zien. Aangezien jullie tijdens dat moment als het goed is, alleen oog hebben voor elkaar, zijn dat de reacties die je gaat missen. Een tweede fotograaf legt ook deze ontbrekende puzzelstukjes vast, waardoor dat unieke, trotse portret van je ouders wordt vastgelegd voor jullie herinnering.

Dit voordeel werkt door tijdens de fotoreportage en ceremonie. Waar de eerste fotograaf zich voornamelijk zal richten op jullie, kan een tweede fotograaf zich meer richten op de details. Denk hieraan aan overzichtsshots, maar ook kleine details en decoratie waar vooraf heel veel tijd en geld in heeft gezeten. Je krijgt een totaalbeeld van de complete dag, en zeker als jij van de details bent en alles tot in de puntjes geregeld hebt, zou het zonde zijn als je dit niet terugziet, toch?

Bij de ceremonie kan de tweede fotograaf zich meer richten op de gasten. Telt jouw ceremonie meer dan 40 gasten, zal de eerste fotograaf zich voornamelijk op jullie en de mensen van de eerste rijen richten. Hoe zeer wij ook ons best doen, het spreekt voor zich dat wij meer spontane publiekshots kunnen maken met zijn tweeën. Houd er wel rekening mee dat je ceremonieruimte groot genoeg moet zijn en het aantal gasten wel aardig moet oplopen, wil een tweede fotograaf een toevoeging zijn. Op het moment dat jullie gaan trouwen in een kleine kapel waar je zelf maar net richting het altaar kan lopen en het aantal gasten op vier handen te tellen is, kan een tweede fotograaf misschien zorgen voor overkill.

Voor een dagdeel of complete dag

Op het moment dat een tweede fotograaf eerder op de dag naar huis gaat; is dat vaak net na de ceremonie of na het maken van de groepsfoto’s. Je hebt hiermee de grootste knelpunten van je draaiboek getackeld – waardoor de onderdelen waar veel gelijktijdig plaatsvindt van twee kanten hebt vastgelegd. Ook hier geldt weer; ligt jouw gastenaantal wederom (of nog steeds) hoog tijdens de borrel en diner? Dan kan een tweede fotograaf net even wat dichterbij komen om die leuke interactiefoto’s te maken, waar je gasten niet op rekenen.  

Bij het afsluitende onderdeel van je dag, je trouwfeest, is een tweede fotograaf een luxe. Als er namelijk ergens veel gelijktijdig plaatsvindt, is het wel tijdens je feestavond! In een kort tijdsbestek leggen onze fotografen een mooie impressie vast van jouw feestende gasten. Een compleet beeld van jullie en de gasten die ’s avonds zich bijvoegen en de bruiloft weer op een geheel eigen wijze ervaren. Deze momenten wil jij toch niet missen?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er genoeg momenten waar een tweede fotograaf noodzakelijk is of een mooie toevoeging kan zijn. Een tweede fotograaf is te boeken vanaf minimaal 4 uur en kan zoals eerder beschreven voor een dagdeel of complete dag worden ingezet. Ben je nieuwsgierig of een tweede fotograaf bij jouw bruiloft past, neem gerust contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met jullie! 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT